Басты бет » МИКРООРГАНИЗМДЕР – АШЫТҚЫ

МИКРООРГАНИЗМДЕР – АШЫТҚЫ

Ашытқылар – бір клеткалы саңырауқұлақтар тобы.

Saccharomyces қант саңырауқұлағы дегенді білдіреді.

Ол тамақ өндірісінде маңызды. Көбіне сыра ашытқысы немесе нан ашытқысы ретінде белгілі. Saccharomyces cerevisiae түрі, нан, шарап, сыра жасау үшін қолданылады және адам денсаулығына пайдалы.

Saccharomyces ашытқысы бактериялармен симбиозда өсе алады және комбуча, айран және зімбір сырасын өндіру үшін қолданылады.

Республикалық микроорганизмдер коллекциясының қорында ашытқылардың 17 штаммдары бар, оның 15-і Saccharomyces штамдары.

фото ашық көздерден алынған

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған